Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beenham met olijven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr beenham (naturel)
1 el olijfolie
25 gr boter
4 teentjes knoflook
150 gr zwarte olijven zonder pit
2,5 dl droge witte wijn
peper en zout

Bereiden

Bestrooi de beenham met peper en zout.
Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom lichtbruin.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven.Voeg het knoflook bij het vlees en bak dit ca 2 minuten mee.
Schenk de wijn er in gedeelten bij en stoof de beenham zachtjes 30-40 minuten.
Haal het vlees uit de pan; laat het voor het aansnijden onder aluminiumfolie rusten.
Kook de saus iets in en roer de olijven erdoor.
Snijd de beenham in plakken en serveer met de saus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Fricandeau met gedroogde pruimen
Varkensfilet met honing-druivensaus (4 personen)
Roergebakken fricandeau met paddestoelen
Varkensfiletlapjes met bosbessen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes